Acest ganache cu piersici are un gust autentic de vară atunci când, pentru a-l pregăti, folosești piersici coapte și aromate.
Încălzești piureul de piersici aromatizat cu rozmarin într-o cratiță. Între timp topești ciocolata albă pe aburi (bain marie), într-un bol rezistent la căldură.
Piureul de piersici fierbinte aromatizat îl torni peste ciocolata albă complet topită. Mixezi compoziția până când devine omogenă, lucioasă și puțin aerată (are bule de aer la suprafață).
O acoperi cu folie alimentară din plastic, la contact (folia lipită de cremă) și o depozitezi la frigider minim 12 ore sau până a doua zi.
Frișca fierbinte o torni peste ciocolata cu căpșuni complet topită. Mixezi compoziția până când devine omogenă, lucioasă și puțin aerată (are bule de aer la suprafață).
O acoperi cu folie alimentară din plastic, la contact (folia lipită de cremă) și o depozitezi la frigider minim 12 ore sau până a doua zi.
Speli și cureți piersicile de codițe și îndepărtezi coaja cu grijă - cel mai simplu poți să faci asta prin opărire sau blanșare - scufunzi în apă fiartă piersica pentru câteva secunde, o scoți și o scufunzi în apă cu gheață tot pentru câteva secunde, după care coaja se deslipește cu ușurință.
Le faci jumătăți și cu un blender faci piure din bucățile de piersici decojite și le pui la încălzit.
Între timp, speli și usuci bine, cu un șervețel absorbant, frunzulițele de rozmarin.
Adaugi rozmarinul în piureul de piersici fierbinte, le dai o dată în clocot, mixezi din nou cu blenderul până sunt mărunțite bine, strecori piureul acesta de piersici aromatizat folosind o sită deasă, în așa fel încât piureul să rămână cât mai fin, după care cântărești cantitatea dorită de piure de piersici (eg. 100 gr).