Se apropie luna iubirii și indiferent că ești sau nu un fan al sărbătorii Valentines Day, te încurajez ca în luna februarie să sărbătorești iubirea.
Eu în fiecare an aleg să sărbătoresc iubirea și aromele ei împreună cu tine și te invit să mi te alături, iar, pentru asta îți propun să pregătești macarons cu trandafiri. Ce poate fi mai romantic și mai parizian decât să simți că muști dintr-un trandafir roz, iar parfumul lui fin îți încântă toate simțurile.
Găsești mai jos rețeta cu toate detaliile de care ai nevoie.
La prima vedere, poate că pare complicat de pregătit dar, crede-mă că este mult mai simplu decât îți poți imagina.
Este o rețetă 100% fără gluten, iar ingredientele de care ai nevoie sunt la îndemâna oricui și ușor de găsit și dacă ești și pasionat de macarons, la fel de tare ca și mine și îți dorești să pregatesti macarons cu care să îi impresionezi chiar și pe cei mai pretențioși iubitori de dulciuri, acesta este șansa ta.👩🏻🍳
REȚETĂ MACARONS CU TRANDAFIRI
Dintr-o porție de macarons ies aproximativ 35 – 40 bucăți întregi de macarons (70 – 80 de jumătăți).
Timp de preparare: aproximativ 1 oră
Timp de coacere: aproximativ 1 oră
Timp de maturare: minim 12 ore (în frigider)
INGREDIENTE PENTRU COJILE DE MACARONS:
150 gr. făină migdale
150 gr. zahăr pudră
55 gr. albuș de ou (proaspăt)
55 gr. albuș de ou (proaspăt)
150 gr. zahăr normal
35 gr. apă
10 buc. boboci de trandafiri comestibili
INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA DIN CIOCOLATĂ ALBĂ ȘI TRANDAFIRI (GANACHE) PENTRU MACARONS:
250 gr. ciocolată albă (minim 35% masă de cacao)
200 gr. smântână pentru frișcă (minim 35% grăsime)
10 buc. boboci de trandafiri comestibili
*Opțional o păstaie de vanilie
INSTRUCȚIUNI PENTRU PREGĂTIREA GANACHE-ULUI CU TRANDAFIRI
Încălzești frișca împreună cu bobocii de trandafir și păstaia de vanilie și le lași la infuzat minim 2 ore, ideal peste noapte.
Topești ciocolata albă pe aburi (bain marie), într-un bol rezistent la căldură.
Frișca infuzată cu trandafiri o re-încălzești și o strecori peste ciocolata albă complet topită. Mixezi compoziția până când devine omogenă, lucioasă și puțin aerată (are bule de aer la suprafață).
O acoperi cu folie alimentară din plastic, la contact (folia lipită de cremă) și o depozitezi la frigider până a doua zi sau minim 12 ore.
Tips: Pentru că acest tip de cremă din ciocolată are nevoie de timp să se răcească îți recomand să o prepari cu cel puțin o zi înainte de a face macarons.
Bobocii de trandafiri pe care eu îi folosesc sunt cei din care se prepară și ceaiul de trandafiri.
INSTRUCȚIUNI PENTRU PREGĂTIREA COJILOR DE MACARONS:
Amesteci făina de migdale împreună cu zahărul pudră și le cerni prin sită. Peste acest mix torni prima parte de albuș și o lași acolo deasupra, fără să amesteci.
Pregătești siropul de zahăr pe foc mediu spre mic până atinge temperatura de 118 grade.
În momentul în care siropul a ajuns la temperatura de 113 grade, simultan, începi să mixezi a doua parte de albuș pentru a forma o spumă cât mai stabilă și aerată.
Când siropul a ajuns la 118 grade, începi să îl torni peste spuma de albuș mixând în continuare bezeaua la viteză mare.
Oprești mixerul doar după ce temperatura bezelei a scăzut sub 45 grade. Adaugi colorantul dorit mixând bezeaua în continuu, până când obții culoarea dorită.
Încorporezi mixul de făină de migdale, zahăr pudră și albușul de ou în bezea, amestecând manual cu spatula de silicon sau cu spatula de metal de la stand mixer. Verifici constant dacă macaronajul a ajuns la consistența dorită. Primul semn că macaronajul este aproape gata este că devine lucios.
Aluatul de macarons (macaronajul) este pregătit pentru a fi pus pe tava de silicon în momentul în care curge de pe spatulă în panglică subțire și formează singur opturi.
În momentul în care macaronajul este gata, transferi aluatul de macarons în poșul pregătit cu dui simplu (diametrul de 0,8 mm.) și începi să îl poșezi pe tăvile din silicon, formând cerculețe de aceeași mărime (3,5 – 4 cm).
Preîncălzește cuptorul la 150 C˚ – opțiunea fără ventilație. Temperatura din cuptor se măsoară în mod corect folosind un termometru de cuptor extra, pe care îl poți agăța de tavanul cuptorului în partea din față, cât mai centrat.
Pui tava cu macarons la copt pe rândul al doilea de jos din cuptor – doar când termometrul din cuptor arată 150 C˚.
Pornești cronometrul la 15 minute verificând dacă mai trebuie prelungit timpul sau nu.
*în unele cuptoare s-ar putea să trebuiască să coci macaronșii 12 minute, în unele 15 sau chiar 18, depinde de fiecare cuptor. Varianta ideală pentru cuptorul tău o poți găsi doar testând și încercând diferite combinații.
După coacere, macaronșii calzi îi lași la răcit minim 15 minute pe planșa din silicon până când se dezlipesc cu ușurință, după care formezi perechi.
ASAMBLARE ȘI DEPOZITARE
Pregătești umplutura (ganache-ul din ciocolată albă cu trandafiri) într-un poș cu dui simplu și umpli macaronșii cu o cantitate de cremă potrivită preferințelor tale. Apoi lipești și a doua jumătate de la macarons.
Depozitează macaronșii într-un recipient cu închidere ermetică, în frigider, pentru minim 12 ore înainte să fie consumați.
Se servesc la temperatura camerei și este necesar să îi scoți de la rece cu minim 30 de minute înainte să îi mănânci.
Pentru mai multe tips&tricks legate de macarons urmărește paginile de Instagram ioanacrisan.ro si macaronsbox.ro
Nu uita sa imi dai tag în momentul în care ai folosit această rețetă pentru a mă putea bucura și eu împreună cu tine de rezultatele delicioase.
Și, încă ceva, avem și noi sărbătoarea noastră națională a iubirii și dragostei în 24 februarie, încă un motiv în plus să sărbătorim.
Abia aștept să facem macarons împreună!