Combinația de căpșuni și rubarbă cu vanilie este un gust clasic imbatabil și sunt sigură că te va impresiona. Pentru a evita emoțiile din timpul pregătirii, te rog să folosești ingrediente de calitate.
Încălzești frișca într-o cratiță. Între timp topești ciocolata Valrhona Inspiration cu căpșuni pe aburi (bain marie), într-un bol rezistent la căldură.
Frișca fierbinte o torni peste ciocolata cu căpșuni complet topită. Mixezi compoziția până când devine omogenă, lucioasă și puțin aerată (are bule de aer la suprafață).
O acoperi cu folie alimentară din plastic, la contact (folia lipită de cremă) și o depozitezi la frigider minim 12 ore sau până a doua zi.
Speli și cureți rubarba prospătă și o mărunțești în bucăți de câte 4 cm lungime
Așezi bucățile într-o tavă, presari zahărul deasupra, desfaci păstaia de vanilie și o pui deasupra, apoi acoperi tava cu folie de aluminiu și o bagi în cuptor
Pui la copt, în cuptorul preîncălzit la 165 grade rubarba și o lași la copt 15 minute timp în care ea se frăgezește, devine moale și aromată
Scoți din cuptor pui toată compoziția așa fierbinte într-un blender, mixezi și strecori într-o cratiță și o pui la fiert
Când începe să clocotească adaugi pectina împreună cu zahărul și amesteci până se topesc toate cristalele și pectina este încorporată de tot
Pui la răcit într-un recipient sau chiar într-un poș și când e rece o folosești ca inserție în mijlocul macaronșilor