Opțiuni imprimare

Rețeta de luni – Ganache de ciocolată cu căpșuni și inserție de rubarbă cu vanilie

Bucătărie
Feluri de mâncare
Dificultate Începător
Timp
Timp de preparare: 40 de minute Timp de coacere, fierbere, prăjire: 25 de minute Total timp: o oră 5 minute
Temperatură de preparare 70  °C
Porții 90
Cel mai bun anotimp Vară
Descriere

Combinația de căpșuni și rubarbă cu vanilie este un gust clasic imbatabil și sunt sigură că te va impresiona. Pentru a evita emoțiile din timpul pregătirii, te rog să folosești ingrediente de calitate.

Ingrediente ganache
  • 275 gr Ciocolata cu căpșuni Valrhona Inspiration
  • 235 gr Frișcă Elle&Vire 35% grăsime
  • Ingrediente inserție
  • 100 gr Rubarbă proaspătă
  • 35 gr Zahăr
  • 1 buc Păstaie de vanilie
  • 10 gr Pectină
Îndrumări
    Mod de preparare ganache
  1. Încălzești frișca într-o cratiță. Între timp topești ciocolata Valrhona Inspiration cu căpșuni pe aburi (bain marie), într-un bol rezistent la căldură.

    Frișca fierbinte o torni peste ciocolata cu căpșuni complet topită. Mixezi compoziția până când devine omogenă, lucioasă și puțin aerată (are bule de aer la suprafață).

    O acoperi cu folie alimentară din plastic, la contact (folia lipită de cremă) și o depozitezi la frigider minim 12 ore sau până a doua zi.

  2. Inserție de rubarbă cu vanilie
  3. Speli și cureți rubarba prospătă și o mărunțești în bucăți de câte 4 cm lungime

    Așezi bucățile într-o tavă, presari zahărul deasupra, desfaci păstaia de vanilie și o pui deasupra, apoi acoperi tava cu folie de aluminiu și o bagi în cuptor

    Pui la copt, în cuptorul preîncălzit la 165 grade rubarba și o lași la copt 15 minute timp în care ea se frăgezește, devine moale și aromată

    Scoți din cuptor pui toată compoziția așa fierbinte într-un blender, mixezi și strecori într-o cratiță și o pui la fiert

    Când începe să clocotească adaugi pectina împreună cu zahărul și amesteci până se topesc toate cristalele și pectina este încorporată de tot

    Pui la răcit într-un recipient sau chiar într-un poș și când e rece o folosești ca inserție în mijlocul macaronșilor

    Atenție: acest ‘‘jeleu‘‘ de rubarbă este un preparat tratat termic și pentru o consistență gelatinoasă este necesar să folosești extra pectină.