DESCARCĂ ebook-ul gratuit
Află care sunt cele mai frecvente 10 greșeli care te împiedică 100% să pregătești macarons irezistibili, reușiți de fiecare dată, crescuți frumos și uniform.
Felicitări pentru primul pas care te va duce mai aproape de acei macarons perfecți pe care dorești să îi obții. Verifică pe email și descarcă ebook-ul gratuit.

Ebook 10 greșeli de evitat atunci când faci MACARONS

Rețeta de luni – Ganache de ciocolată cu căpșuni și inserție de rubarbă cu vanilie

Ganache de ciocolată cu căpșuni și inserție de rubarbă cu vanilie
0 Adaugă la Preferate

Rețeta de luni – Ganache de ciocolată cu căpșuni și inserție de rubarbă cu vanilie

Dificultate: Începător Timp de preparare 40 de minute Timp de coacere, fierbere, prăjire 25 de minute Timp de odihnire 12 ore Total timp 13 ore 5 minute
Temperatură de preparare: 70  °C Porții: 90
Cel mai bun anotimp: Vară

Descriere

Combinația de căpșuni și rubarbă cu vanilie este un gust clasic imbatabil și sunt sigură că te va impresiona. Pentru a evita emoțiile din timpul pregătirii, te rog să folosești ingrediente de calitate.

Ingrediente ganache

Ingrediente inserție

Îndrumări

Mod de preparare ganache

 1. Încălzești frișca într-o cratiță. Între timp topești ciocolata Valrhona Inspiration cu căpșuni pe aburi (bain marie), într-un bol rezistent la căldură.

  Frișca fierbinte o torni peste ciocolata cu căpșuni complet topită. Mixezi compoziția până când devine omogenă, lucioasă și puțin aerată (are bule de aer la suprafață).

  O acoperi cu folie alimentară din plastic, la contact (folia lipită de cremă) și o depozitezi la frigider minim 12 ore sau până a doua zi.

Inserție de rubarbă cu vanilie

 1. Speli și cureți rubarba prospătă și o mărunțești în bucăți de câte 4 cm lungime

  Așezi bucățile într-o tavă, presari zahărul deasupra, desfaci păstaia de vanilie și o pui deasupra, apoi acoperi tava cu folie de aluminiu și o bagi în cuptor

  Pui la copt, în cuptorul preîncălzit la 165 grade rubarba și o lași la copt 15 minute timp în care ea se frăgezește, devine moale și aromată

  Scoți din cuptor pui toată compoziția așa fierbinte într-un blender, mixezi și strecori într-o cratiță și o pui la fiert

  Când începe să clocotească adaugi pectina împreună cu zahărul și amesteci până se topesc toate cristalele și pectina este încorporată de tot

  Pui la răcit într-un recipient sau chiar într-un poș și când e rece o folosești ca inserție în mijlocul macaronșilor

  Atenție: acest ‘‘jeleu‘‘ de rubarbă este un preparat tratat termic și pentru o consistență gelatinoasă este necesar să folosești extra pectină.

Note

Atenție: acest ‘‘jeleu‘‘ de rubarbă este un preparat tratat termic și pentru o consistență gelatinoasă este necesar să folosești extra pectină.

Ioana Crișan